3D nyomtatás

A tevékenység rövid bemutatása

Bármilyen műanyag alkatrészről legyen is szó keressen minket bizalommal. Segítünk a megtervezésben, legyártásban és ha igény van rá akár kisszériás gyártásban is. 

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik 3D tervezés és - nyomtatás terén, így nem okoz gondot a legmerészebb geometriák legyártása sem!

Szolgáltatásaink között minden ma elérhető 3D nyomtatási technológia megtalálható, melynek köszönhetően az Önnek optimális ár/érték arányt tudjuk biztosítani. 

Ilyen technológiák: SLS, SLA, FDM 

A prototípus gyártáson kívül pedig nagy igény mutatkozott régi járművek már piacon nem kapható kiegészítőinek gyártására. Ezt a piaci igényt igyekszünk kielégíteni a kifejezetten erre a célra optimalizált gyártási folyamat segítségével. 

A technológia rövid bemutatása

Első lépésben el kell készíteni az alkatrész 3D-s számítógépes modelljét - CAD modell. Az így elkészített térbeli modellt egy erre a célra létrehozott programba importálva elkészítjük a nyomtató fej pályáját leíró Gcode-ot. Ez a fomátum már a nyomtató számára olvasható. 

Az általunk alkalmazott technológia vékony (1,75 mm átmérőjű) ABS huzallal (filament) működik. A gép egyik léptetőmotorja ezt a huzalt adagiolja és egy 250 Celsius fokos fejen tolja át.  A fűtött fej végén lévő fúvókán egy kalibrált furat jelenti a kimenetet, melynek átmérője 0,35 mm. Az így extrudált műanyag szál egy speciális anyaggal bevont tálcára kerül. A gép 3 tengelyes. Az X és Y tengely a síkbeli metszeteket rajzolják ki, majd amikor az adott mélységű metszet elkészül, a Z tengely mozdul el 0,2mm-rel lefelé és következhet a következő réteg. Az így lerakott rétegek végül felépítik az alkatrészt. Az X és Y tengelyek pontossága 50 mikron, így nagy precizitással tudunk gépalkatrész prototípusokat is nyomtatni. 

A nyomtatható alkatrészeknek lényegében nincs korlátja, ugyanis túl méretes darab esetén lehetőség van feldarabolt modellt kinyomtatni és a kész darabokat összeragasztani. 

Gépeink

2 db Craftunique - Craftbot

Maximális nyomtatási méret [mm]: X:250; Y:200; Z:200

1 db Felix printers - Felix 3.0

Maximális nyomtatási méret [mm]: X:255; Y:205; Z:225

Mindkét gép alkalmas PLA és ABS nyomtatására is, melyek tetszőleges színekben kaphatók. AFelix 3.0 típusú gép magasabb hőmérsékleten képes nyomtatni, így lehetővé teszi, hogy Nylon alapanyagot is nyomtassunk. A Nylon olvadáspontja 190 Celsius fok körül van, így az magasabb hőmérsékletű környezetben is felhasználható (pl.: motortérben elhelyezkedő alkatrészek)

Kész termékeink

Régóta foglalkozunk régebbi VW típusokkal és tapasztaltuk, hogy rengeteg olyan kiegészítőre-, alkatrészre igény van, melyek nehezen hozzáférhetők a gyártásuk beszüntetése miatt. Ezért kezdtünk el hűtőrácsba pattintható emblémák-, felni tányérok 3D nyomtatásával - és tervezésével foglalkozni. Palettánkon megtalálhatók a legritkább emblémák, felni közepek, kupakok és egyedi megrendeléseket is ki tudunk szolgálni.    

Néhány plakettünka sok közül:

Néhány felni kupakunk a sok közül:

 

Hogyan kérjen ajánlatot 3D nyomtatásra?

Amennyiben van CAD modell a gyártandó alkatrészről, küldje el STL vagy STP formátumban. A kapott modellre azonnal tudunk ajánlatot adni. 

Ha nincs kész modell akkor elegendő egy műszaki rajz vagy skicc, mely alapján meg tudjuk tervezni a kívánt alkatrészt. Ebben az esetben a tervezés után fogunk ajánlatot küldeni.